Charakteristika PK odborných predmetov
Predmetová komisia odborných predmetov je zložená z kvalifikovaných pedagógov, ktorí pripravujú kvalifikovaných stredoškolsky vzdelaných pracovníkov so širokým odborným profilom. Absolventi všetkých študijných a učebných odborov sú pod ich vedením schopní vykonávať odborné činnosti a riešiť problémy v rôznych formách podnikateľských subjektov hotelierstva, spoločného stravovania a kaderníctva.
Odborní učitelia vyučujú rôznorodé odborné predmety s ohľadom na profil absolventa a potreby trhu práce. Skladba odborných premetov je prispôsobená odborom štúdia a je v súlade so štátnym vzdelávacím programom. Ide o predmety ekonomika, účtovníctvo, hotelový a gastronomický manažment, regionálnu gastronómiu, techniku prípravy pokrmov, techniku obsluhy, cestovný ruch, marketing, spoločenskú komunikáciu. V študijnom odbore kaderník a vizážista a v učebnom odbore kaderník je skladba odborných predmetov s ohľadom na profil absolventa nasledovná: kadernícka technológia, kozmetická technológia, zdravoveda, odborné kreslenie, ekonomika a základy účtovníctva.
z
Odborné exkurzie
Hotel Partizán – Tále
Vinárenské závody – Topolčianky
Pivovar Urpiner – Banská Bystrica
Alfa Bio – Banská Bystrica
Hotel Lux – Banská Bystrica
Hotel Národný dom – Banská Bystrica
Coffee faktory – Banská Bystrica
Reštaurácia Alanda – Banská Bystrica
Kaderníctvo De Paris – Banská Bystrica
Interbeauty – Bratislava
Nestville Park – Hniezdne
Grand hotel – Vyšné Ružbachy
Štatistický úrad – Banská Bystrica
Úrad priemyselného vlastníctva – Banská Bystria
Daňový úrad – Banská Bystrica
Sociálna poisťovňa – Banská Bystrica
Všeobecná zdravotná poisťovňa – Banská Bystrica
Reštaurácia Červený rak – Banská Bystrica
Stageman – Banská Bystrica
Hotel Royal Palace ***** – Turčianske Teplice
Ročníkové projekty
Vo všetkých ročníkoch žiaci vypracúvajú ročníkový projekt. Rozsah a požiadavky projektu sú primerané a zohľadňujú úroveň získaných vedomostí žiakov. Žiaci môžu projekty vypracovať jednotlivo ako i v menších skupinách. Cieľom ročníkových projektov je rozvoj odborných, komunikačných a tvorivých zručností žiakov.
Hodnotenie
100 % – 84 % 1 (výborný)
83 % – 70 % 2 (chválitebný)
69 % – 50 % 3 (dobrý)
49 % – 35 % 4 (dostatočný)
34 % – 0 % 5 (nedostatočný)
100 % – 80 % 1 (výborný)
79 % – 60 % 2 (chválitebný)
59 % – 40 % 3 (dobrý)
39 % – 20 % 4 (dostatočný)
19 % – 0 % 5 (nedostatočný)
Spolupráca s odbornou verejnosťou
- Jana Crmanová
– finančná gramotnosť a dôchodkový systém SR, firma OVB - Ľuba Danková
– Zdravá výživa a zdravý životný štýl, CVČ Junior, Banská Bystrica - Stanislav Pačuta
– Animácia ako dobro cestovného ruchu, firma Stageman.
Členovia
Ing. Eva Plančárová – predsedníčka
Ing. Taťána Belašičová
Ing. Natália Čimborová
Ing. Mgr. Katarína Čunderlíková
Ing. Miriam Jančová
Ing. Jana Korbelová
Mgr. Ľuboš Kovaľ
Ing. Oľga Kubišová
Mgr. Katarína Láskavá
Mgr. Štefánia Matušková