6444 H ČAŠNÍK/SERVÍRKA - učebný odbor
Výborná reštaurácia sa prezentuje nielen dobrým jedlom, ale aj pozornou a milou obsluhou. Ak si vnímavá/ý, komunikatívna/y, teší ťa práca s ľuďmi, vynikáš kreativitou a kultivovaným vystupovaním, potom je daný odbor tým správnym výberom práve pre teba.
Čo sa naučíte? Čo získate?
- Získať správne zručnosti, schopnosti a pracovné návyky.
- Ovládať techniku jednoduchej a zložitej obsluhy, používať správnu terminológiu.
- Pripraviť stoly k rôznym príležitostiam.
- Dokončovať jedlá pred zrakom hosťa – flambovať, tranšírovať, miešať šaláty.
- Pripravovať miešané nápoje a kávu.
- Používať vhodný gastronomický inventár.
- Zostaviť jedálny a nápojový lístok podľa gastronomických pravidiel.
- Ovládať systémy a spôsoby obsluhy.
- Pracovať s novou technikou a nebáť sa inovácií.
- Ovládať základy technológie a podnikovej ekonomiky.
- Prijímať, registrovať objednávky a pracovať s registračnou pokladnicou.
- Spolupracovať v kolektíve, byť tvorivý, flexibilný a mať zmysel pre estetiku.
- Vážiť si svojho zákazníka a maximálne mu vyhovieť.
- Prezentovať sa kultivovaným spoločenským správaním, uplatňovať spoločenský protokol.
- Dodržiavať zásady bezpečnosti a hygieny pri práci BOZP a HACCP.
- Priebežne aktualizovať svoje vedomosti a zručnosti podľa potrieb a požiadaviek trhu práce.
Pre všetky/ých, ktorých zaujíma oblasť gastronómie, spoločenské vystupovanie a práca s ľuďmi! Učebný odbor čašník – servírka je 3-ročný odbor. Vyučovanie prebieha v dvoch zmenách: 1 týždeň teória/1 týždeň prax na pracoviskách praktického vyučovania pod vedením majstra odbornej prípravy. Po ukončení 3-ročného štúdia získaš výučný list ako kvalifikovaný odborník so všeobecným vzdelaním a širokým odborným profilom a budeš schopný pracovať v oblasti spoločného stravovania v reštauráciách, hoteloch a v ostatných zariadeniach spoločného stravovania.
Tešíme sa na teba!