6445 H KUCHÁR - učebný odbor
Ak radi varíte, pripravujete jedlá, máte zmysel pre detail, inšpirujú Vás nové receptúry a viete pracovať v tíme, potom je odbor kuchár správnym výberom Vašej budúcej profesie.
Čo sa naučíte? Čo získate?
- Získať správne zručnosti, schopnosti a pracovné návyky.
- Profesionálne pripraviť jedlá studenej aj teplej kuchyne.
- Využívať moderné technologické postupy prípravy jedál.
- Využívať vedomosti o potravinárskych výrobkoch a zdravej výžive.
- Uplatňovať moderné trendy vo výžive.
- Pracovať s novou technikou, využívať inovácie.
- Používať správne odbornú terminológiu.
- Kalibrovať a kalkulovať jedlá.
- Ovládať základy stolovania a podnikovej ekonomiky.
- Zostaviť jedálny lístok.
- Spolupracovať na tvorbe kolektívu kuchárov.
- Pracovať s vysokým nasadením, flexibilne riešiť situácie v kuchyni.
- Prezentovať sa kultivovaným spoločenským správaním.
- Dodržiavať zásady bezpečnosti a hygieny pri práci BOZP a HACCP.
- Priebežne aktualizovať svoje vedomosti a zručnosti podľa potrieb a požiadaviek trhu práce.
- Byť hrdý na svoju profesiu a mať ambície stále sa zlepšovať.
Pre všetky/ých, ktorých zaujíma oblasť gastronómie a ktorí radi varia. Učebný odbor kuchár je 3-ročný odbor, vyučovanie prebieha 1 týždeň teória/1 týždeň prax na pracoviskách odborného výcviku pod vedením majstra odbornej prípravy. Po ukončení 3 – ročného štúdia získavate výučný list ako kvalifikovaný odborník so všeobecným vzdelaním a širokým odborným profilom, schopný pracovať v oblasti spoločného stravovania v reštauráciách, hoteloch, v ostatných zariadeniach spoločného stravovania.
Tešíme sa na Vás!