KURZY A KRÚŽKY
Spolupráca s dlhoročnými partnermi zahŕňa aj možnosť absolvovať odborné kurzy a získať certifikáty v oblastiach profesijného rozvoja, pričom ceny za tieto často finančne nákladné kurzy sú modifikované pre našich žiakov. A na čo sa môžete v kurzoch zamerať?
- Barmanský kurz vás okrem iného naučí pripravovať svetoznáme miešané nápoje, podávať ich alebo dokonca zostavovať svoje vlastné kreácie.
- Ak máte radi kávu, tak práve baristický kurz je pre vás tou správnou voľbou, pretože sa v ňom dozviete veľa zaujímavostí od histórie kávy, cez prípravu jej základných typov, až po jej servírovanie.
- Radi by ste sa popri štúdiu zabavili, tak si vyskúšajte animátorský kurz, v ktorom sa naučíte rozprúdiť zábavu nielen medzi kamarátmi, ale i skupinami budúcich hostí či zákazníkov.
Každý jeden z ponúkaných kurzov je certifikovaný a po jeho absolvovaní získate o tom potvrdenie. Takéto spestrenie profesného životopisu ocení nejeden zamestnávateľ.
Krúžková činnosť na našej škole predstavuje významný prvok prípravy našich žiakov na výkon ich budúcej profesie. Rozsah krúžkov prepája vyučovacie predmety so záujmami žiakov a len na nich, v čom sa rozhodnú zlepšovať.
Môžete si vybrať napr. dodatočnú prípravu na maturitnú skúšku zo slovenského jazyka alebo sa zamerajú na zlepšovanie ich v odbornej terminológie v cudzích jazykoch, aby dokázali lepšie komunikovať v medzinárodnom pracovnom prostredí. Máte tiež možnosť rozvíjať svoje gastronomické zručnosti a pripraviť sa na vybranú súťaž, napr. v oblasti barmanstva, baristiky alebo somelierstva.
V neposlednej rade ponúkame tiež oboznámenie sa s digitálnym marketingom či spoznávanie umenia a hudby s prínosom k rozvoju estetického cítenia. Hoci to znie a vyzerá zvláštne, estetično sa dostáva do popredia aj v službách, pretože nielen jedlo, ale i ubytovanie či účes si vyberáme predsa podľa vzhľadu.
Krúžky na škole
Vedie: Ing. Monika Baloghová
Vedie: Mgr. Peter Krištofóry, PhD.
Vedie: Ing. Monika Masárová
Vedie: Mgr. Štefánia Matušková
Cieľom krúžku je rozšíriť si zručnosti a vedomosti pri príprave miešaných nápojov, kávy a vyššej formy zložitej obsluhy.
Vedie: Mgr. Magdaléna Pániková
Krúžok konverzácie v ANJ zameraný na rozšírenie a opakovanie už získaných vedomostí a schopností v anglickom jazyku. Ide najmä o vedomosti týkajúce sa zemepisných, kultúrnych, spoločenských oblastí. Porovnávame aj reálie anglofónnych krajín s vlastnou krajinou. Študenti by mali získať komunikatívnu schopnosť aj v kontakte so zákazníkom v službách CR (ubytovanie, stravovanie).
Vedie: Ing. Miriam Jančová
Vedie: Mgr. Ľubomíra Kubašková
V krúžku sa zoznámite s dejinami výtvarného umenia a so základnými výtvarnými technikami. Spoznáte diela starých majstrov, ale aj tvorbu súčasníkov. Spolu navštívime výstavy a vernisáže, naučíme sa pochopiť umelecké dielo.
„Obrazy sú všade okolo nás. Len ich chcieť vidieť.“
(Andrej Barčík)
Vedie: Mgr. Marián M. Mackovič
V rámci krúžku sa žiaci zoznámia so súčasnými trendmi v propagácii výrobkov a služieb, oboznámia sa so základnými pojmami z oblasti marketingu a reklamy, vyskúšajú si prácu v grafickom či strihacom programe pri vytváraní a propagovaní produktu alebo udalosti, navrhnú svoje reklamné pútače, slogany, plagáty a spoty (zvukové, resp. audiovizuálne). Vyskúšajú si tvorbu produktovej webstránky.
Vyskúšajú si vytvoriť videoreportáž, rozhlasovú reláciu či krátky videofilm.
Pozri si VIDEOSPRAVODAJ
Vedie: AKTUÁLNE NEOTVORENÝ
Krúžok zameraný na doplnenie vedomostí z predmetu slovenský jazyk a literatúra s cieľom prípravy na maturitné skúšky a skúšky na vysoké školy.
Vedie: Ing. Jana Korbelová
Krúžok zameraný na spoznávanie ušľachtilej krásy a sily hudby, tanca, výtvarníctva a umenia vôbec. Študenti môžu spoznať neuveriteľné pocity krásna, ktoré človeku prináša klasické umenie, môžu zažiť pekné predstavenia, výstavy, zážitky.
Vedie: AKTUÁLNE NEOTVORENÝ
Krúžok zameraný na rozšírenie odborného anglického jazyka v oblasti hotelierstva, gastronómie a turizmu.
Vedie: Mgr. Ľuboš Kovaľ
Svetová gastronómia – cieľom krúžku je oboznámenie žiakov s jednotlivými svetovými kuchyňami nie len po stránke teoretickej, ale aj praktickej. Na spoločných stretnutiach budeme spoznávať okrem gastronómie aj kultúru danej krajiny a pripravovať ich typické pokrmy.
Vedie: Mgr. Michal Volentier